Manifest de les veïnes i veïns del barri de la Font del Gos

 

El nostre barri va quedar afectat urbanísticament com a parc forestal en el Pla General Metropolità del 1976, en quan va ser construït baix la legalitat a finals dels 40, catalogats com a "Ciudad jardín semintensiva", degut a l’afectació es retiren els permisos d’obres a les cases que formen el barri, i a més l’ajuntament abandona qualsevol idea que suposi alguna millora de la nostra situació, però nosaltres seguim pagant els impostos igualment. Ha sigut la lluita veïnal i esforços propis dels veïns que formen aquesta comunitat que s’han aconseguit petites millores al barri.

 

Els motius de l’afectació NO són medi ambientals, els veïns han vist al seu voltant la construcció de les bombones de gas i asfaltera (ja retirades), mirador Montbau i Horta antics abocadors, Velòdrom, reformatori Can Llupià, Cotxera Busos TMB, Ronda de Dalt, Tanatori, Residència Àgora, la línea amb el Parc Natural de Collserola es va traçar amb criteris especulatius.

 

Amb una població de quasi 400 habitants i més de 100 cases, gran part dels veïns/es són gent gran i l’altra part gent jove i famílies que va en augment, necessitem que el canvi arribi ràpid, necessitem que les millores arribin ja, recordem els 44 anys d’espera.

 

Punts a canviar: ­

-Desafectació urbanística

­-Donar els permisos d’obres als veïns per a que reformen les seves propietats tant malmeses

­-Senyalització, accessos amb cotxe i per al peató perillosos

­-Manteniment arbrat, de la vegetació i del moviment de terres insuficient

­-Enllumenat exterior i clavegueram insuficient, cablejat perillos

­-Pas del bus 185 per dins del barri, i parades amb marquesines

­-Crear equipament de barri al descampat Camp del Sord (Ronyo d’Horta) propietat TMB

­-Connexió entre barris i per baix de la ronda de dalt, cobertura de la ronda de dalt enllaç

 

Aquest tracte suposa ficar en perill la salud i les veïnes i veïns que reben aquest tractament, la gent es fa gran, o ha mort esperant i lluitant pels seus drets, amb açò no volem fer responsable només a l’actual govern, si no també a tots els partits polítics que han passat, estan i estaran en el govern, i no fan res per normalitzar la situació urbanística.

 

Primer, reivindiquem que es treballe la declaració institucional aprovada per unanimitat el 27/03/2015 al Ple Municipal de Barcelona Enllaç ajuntament

 

Segon, continuar amb el projecte de BIMSA "Millora del barri Font del Gos - Can Papanaps, amb el que l'anterior govern va arribar a un acord amb tots els veïns, aquí el document.

 

Tercer, com a integrants del grup de treball de Barris de Muntanya de Barcelona, donin solucions a les conclusions consensuades en les jornades, enllaç al web.